Tuesday, September 19, 2006

Rally for Humanity?

MAXIS-National Press Club 2nd Merdeka Rally For Humanity

Date:
16th - 17th September 2006
Time:
5.30am - 11.00pm
Route:
Stadium Merdeka - KLIA - Gombak - RnR Temerloh - Pekan - Kuantan


Maxis n National Press club and dibantu oleh sponsor2 (termasuklah WGSB) buat Rally for Humanity sempena 49th Merdeka Day on 16th September. Sebab kena flag off jam 7.45am, kami kena ready kat Stadium Merdeka seawal jam 5am. Actually malam tu most of us tak tido pun, banyak lagi benda nak kena kasi setel. Sehinggala waktu registration jam 6am, banyak lagi yang tak setel.. Bagi crew memang ada benda2 yang tak kena, tapi alhamdulillah participants semua happy. Manusia hanya merancang, Allah yang tentukan... sehinggalah jam 8.30am barulah keta-keta and bikes berduyun-duyun kuar dari stadium. Kalau tahun lalu, Khai and Aidil AF join rally, tahun ni plak Fauziah Latiff yang join. Disebabkan semua orang sibuk sangat, aku rasa, ramai yang tak perasan kehadirannya sehinggalah kami review balik gambar2 masa rally tu. Yang paling aku terkilan bila Clapping Kids yang aku jaga tak sempat nak clap kat KLIA. Sepatutnya van aku yang memuatkan 8 kanak-kanak follow keta depan, tetapi disebabkan masa parking kat Stadium lagi Abg Shaifudin memang parking kat blakang, bila keta2 begerak pun, tepaksa follow ja. Pastu, on the way Abg Shaifudin memang dah takleh kejar keta2 kat depan.. huh!... Akibatnya, bila sampai kat KLIA van aku nun jauh kat belakang. Bila aku suh budak2 tuh gerak pi acara kat KLIA, sesampai sana ja, keta yang depan sekali dah gerak... cheist! mesti tokeh WGSB marah giler ngan aku. Dengar-dengar, memang dia bengang pun.., hehehe.. soweee bos...
Disebabkan tak tido satu malam, on the way dari KLIA-Gombak, aku tido jaa.. budak2 memekak kat tepi aku buat bodo ja.. soweela kids, takleh nak layan. Yang lawaknya, bila sampai kat Gombak, sorang bdk kat van aku tya, "kak Jamal puas la tido tadi?", Apa taknya, aku telentok kat bahu sorang budak kecik umur 9 tahun.. hahaha... bantai.... ;)
Sampai kat Gombak, Hospital JHEOA (Jabatan Hal Ehwal Orang Asli), budak2 aku send balik ngan parent masing2... Huh!... Event kat Hospital tu interesting gak. Orang Asli tu buat performance kat pentas... Sayang betul aku tak berapa menghayati coz : Panas+sibuk+pening. Ada gak kejadian2 menyayat hati kat sana yang tak dapat aku cerita atas sebab-sebab tertentu.. DAri Gombak, menuju ke Pekan kat umah Budi Penyayang, bantai laksa jap pastu kena betolak awal ke Kuantan coz kena uruskan penginapan participant. Dalam perancangan malam ni semua akan dijamu kat Balok(Tempat makan kat Kuantan). But sadly tak dapat pergi gak. Tepaksala aku and kak Shida just menghayati rancangan TV sehinggalah tutup mata. Fuh... Gudnite...

17th September:
The day after, sebelum balik KL, kami makan beramai-ramai kat rumah rehat Annexe, Teluk Cempedak adalah, makan-makan, borak-borak, bos cakap-cakap, gambar-gambar, jeling-jeling and yang sewaktu dengannya. Sampai KL kira2 jam 8... And that the end of our Merdeka fever!..

1 comment:

wa8 said...

clapping kids sampai lambat. ehheheh tetiba dah habis baru lalu. adeh...comel tul bebudak tu. takpa..takpa...