Tuesday, December 05, 2006

Cinta

Semalam menonton filem Cinta dengan Cintahatiku. Satu2nya filem melayu yang aku berasa puas hati sebaik ja kaki aku melangkah dari pintu exit Cinema 3 GSC MidValley. As I said in earlier post, I'm Very+Super+TheMost Sensitive Woman, and honestly this movie touched me deep in the heart.
Part movie yang menarik hati aku:
  • Kata-kata Dato'Rahim Razali: 'Isteri bukanlah hakmilik tapi satu anugerah'. Sejak dari tgk trailer memang dah jatuh cinta ngan kata2 itu
  • Lukisan2 Rashidi Ishak yang dia bagi hadiah kepada ex-wife dia. Pencinta yang agung..
  • Ekspresi muka Fatimah Abu Bakar bila pembantunya said that Cikgu Elyas hensem and she agreed pastu.. kantoi! jatuh cinta eh!
  • Scene Rashidi Ishak and anaknya. "Papa, I'm working" Pastu dia try amik makanan anak dia. Chomel and natural...
  • Part Pierre Andre membuang sampah
  • Bila Rita Rudaini bagitau husband dia yang dia masih sayangkan husband dia tapi tak lagi cinta. Hmmm... Bila hati sudah tak lagi cinta... Let go!.
  • Bila Fatimah Abu Bakar found out yang Cikgu Elyas tu berpenyakit and dia tya pasal kedai Chong for the second time. Huhu! Baru nak jatuh cinta..

Part yang aku rasa tak berapa "kick" sangat

  • Scene romantic dinner Eizlan ngan Fasha Sandha.
  • Gaya kalut Sharifah Amani masa dia 1st jumpa Pierre Andre coz nak advertise pencarian dia yang aku rasa tak menjadi and tak real. and she is Best Actress!?
  • Scene kat ERL, memang lawak tapi there are something yang aku rasa macam tak best.

1 comment:

wa8 said...

agree! CINTA adalah antara filem yg berjaya menyentuh ati ku yang kuntum ni. hehe.....jiwang gak ko mal? hehehhe